Catalog mobila la comanda Lux-Artim
Magazin de Mobila Lux-Artim
Proiectare mobilier la comanda Lux-Artim
Design interior Lux-Artim

Lux-Artim in presa

Topul 2005 al firmelor bacauane din industriile lemnului si usoara

Camera de Comert, Industrie si Agricultura a derulat, saptamina trecuta, cea de a 13-a editie a Topului Firmelor, pe baza rezultatelor economico-financiare obtinute de agentii economici bacauani in anul 2005.

Pentru Topul din acest an, Camera de Comert a selectionat cele mai bune firme din 2.000 de societati comerciale luate in calcul, firme care au realizat cifra de afaceri in 2005, profit din exploatare si care au avut cel putin doi salariati. Clasificarea a fost facuta in functie de cifra de afaceri, de profitul brut si de profitrul brut din exploatare. Firmele au fost impartite pe zece sectiuni. De asemenea, a fost alcatuit si un Top al exportatorilor bacauani, un Top al creativitatii si Top-ul topurilor, cu agentii economici care s-au clasat in ultimele cinci editii de top pe locul intii. Iata, astazi, Topul firmelor din industria lemnului si indutria usoara. In Registrul "Exploatare forestiera" au fost nominalizate firmele Dan & Mir Forest si P & D Forest Company Onesti, Tutu Company Comanesti, Silvasor Agas si Libertas Buruienis (Brusturoasa). La "Prelucrare primara", cistigatoarele au fost Fabcrinprod Bacau, Exmolem Manastirea Casin, Dor Invest Comanesti, Tudose Casin, Rich Forest Onesti si Almas Popeni (Caiuti). In Registrul "Timplarie si casute din lemn" premiile au fost luate de Motor Car Barati, Danprod Tirgu Ocna, Chalets de Moldavie CDM Export Bacau, Milea Impex Darmanesti, Dimmer Comanesti si Romunion Darmanesti. In Registrul "Mobilier" au fost aduse pe podium firmele Renata Com Impex Bacau, Dimension Magura, Lux-Artim si Neomob Onesti, Topside Leontinesti (Ardeoani), BWN Promobila Dofteana si Mobila Elbac Bacau. De asemenea, in Registrul "Alte produse din lemn" au fost premiate Paviv-Prod Darmanesti si Ergio-Prod Comanesti. In industria usoara, firmele de top au fost, la Registrul "Confectii pentru adulti", Promoter Fashion, Jad Tex, Tricotex si Vicmod Bacau, Toller Comanesti, Willy Impex si Sonoma Bacau, iar la "Confectii pentru copii" Vestiment Evolutiv Bacau. La "Echipamente de protectie si lucru" premiile le-au luat Protect Styl Bacau si Isatis Buhusi, la "Accesorii pentru confectii si incaltaminte" Dimex Bacau, iar la "Incaltaminte" Promode si Sir Impex Bacau.

De Petru Done, 15.11.2006

Sursa: Ziarul de Bacau

Creativitatea a fost premiată

La sfîrşitul săptămînii trecute, la Bacău a avut loc cea de-a XIII-a ediţie a Top-ului Firmelor. Reprezentanţii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) au desemnat cele mai bune invenţii brevetate şi au premiat inovaţiile înregistrate sau aflate în curs de omologare. Au obţinut premii pentru creativitate firmele Aerostar SA, Agricola Internaţional, Chimcomplex SA Borzeşti, Croco SRL Oneşti, Dedeman SRL, Lux-Artim SRL din Oneşti, Pambac SA Bacău, Rafo SA Oneşti, Universitatea "George Bacovia" şi World Machinery Works SA Bacău. "S-a dorit astfel o recunoaştere a eforturilor celor care, în ciuda greutăţilor economice, au alocat timp şi bani pentru cercetare, pentru inventică. Lucru bun este şi faptul că pe lîngă firmele deja consacrate, puternice, au apărut şi firme tinere care îşi demonstrează astfel dorinţa de dezvoltare", ne-a spus directorul Expo de la CCIA, dl Mihai Tulbure. (C.M.C., G.P.)

13-11-2006

Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Mobila la cele mai înalte standarde la Onesti

5 Iulie 2008

În municipiul Onesti a fost deschis zilele trecute un modern magazin de mobila de calitate. El apartine unei cunoscute firme onestene “Lux - Artim”, care a fost evidentiata în ultimii ani în “topurile” firmelor producatoare de mobila. “Pentru ca detaliul face diferenta”, în noul magazin deschis pe strada Stadionului nr. 20 din Onesti (în imediata apropiere se afla Popasul turistic “Paradisul soferilor”), cei care vor sa îsi mobileze locuintele, în cel mai nou si modern mod, gasesc aici lucruri deosebite. Astfel, mobila pentru living este realizata din materiale noi si are politele luminate. Aici se realizeaza mobilier si dintr-un material compozit comprimat, numit MDF. Mobila pentru bucatarie are încorporata nu numai plita cu aragaz ci si o hota telescopica, o coloana rotativa ce asigura accesul mai usor la obiectele pastrate aici si chiar si o masina de spalat vase. De asemenea, sistemul de deschidere al usilor este unul nou pe piata mobilei fabricate în România, el fiind cu amortizare iar sertarele silentioase se deschid doar cu o simpla apasare. Alaturi de birouri ultramoderne aici se gasesc si sifoniere cu usi culisante iar dormitoarele sunt prevazute cu lampi la pat, acestea dând un ambient deosebit. Biblioteci cu usi din sticla, cu amortizor sifoniere cu lift pentru haine mese pliante si dormitoare pentru copii, sunt alte produse realizate de “Lux - Artim”, care îti încânta privirea. O data cu deschiderea magazinului “Vlad”, de prezentare a produselor proprii, firma “Lux - Artim” din Onesti si-a completat si seria de sloganuri. Alaturi de “Înnobileaza -ti casa”, cele mai noi sloganuri ale firmei onestene sunt “Lux - Artim îti croieste mobila pe masura ta”, “Cu Lux - Artim îti îmbraci casa” si “Mobilizam spatiul”. Imaginea pe care s-a gândit sa o impuna aceasta firma pentru a veni în sprijinul celor care doresc sa aibe în locuinte mobilier realizat aici, este aceea a unui croitor cu ochiul format pentru detaliu. “Daca vezi un corp de mobila, înseamna ca ai nevoie sa îti mobilezi casa, sa îti îmbraci casa de la Lux - Artim”, aceasta este imaginea unor pasi pentru o mobila de calitate. Demn de mentionat este faptul ca, pentru a valorifica fiecare centimetru din locuinta, firma executa si mobilier la comanda, specialistii de aici facând masuratorile necesare si studiind toate preferintele a ceea ce îsi doresc ca mobilier, clientii. Astfel, croitorului, care ia masurile casei, nu-i ramâne decât sa îmbrace peretii camerei “cu haine pe masura”. Un lucru important se refera la preturile produselor, acestea fiind variabile, în functie de materialele folosite. Magazinul “Vlad” al firmei “Lux - Artim” a îmbogatit “peisajul” unitatilor comerciale, cu produse de mobilier la un standard nemaiântâlnit în municipiul de pe Trotus.

Ion Moraru

Sursa : INFORMATIA DE BACAU

Fonduri structurale pentru imm-urile bacauane

 

Sc Lux Artim Srl Onesti da startul fondurilor structurale in Bacau

Firma LUX ARTIM din Onesti se numara printre primele societati comerciale din România care vor beneficia de fondurile structurale europene. Societatea onesteana va primi 250 mii euro, fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana, parte a unui proiect in valoare totala de 350 mii euro. Proiectul a fost realizat de catre administratorul societatii cu sprijinul unei firme de consultanta. Firma LUX ARTIM este cunoscuta in judetul Bacau ca si un important producator de mobilier. Patronul societatii, Gabriel Nafureanu, a depus, in vara anului trecut, un proiect pentru a-si dezvolta afacerea cu fonduri europene, iar miercuri a semnat, la Bucuresti, contractul de finantare. „Echipamentele pe care le vom achizitiona vor creste standardul serviciilor noastre, ne vor face mai competitivi“, a afirmat Gabriel Nafureanu. Proiectul a fost realizat cu srijinul unei firme de consultanta din Focsani, cea prin care se vor derula implementarea si managementul proiectului. „Putem spune ca am spart gheata cu acest proiect, care va permite oamenilor de afaceri din Bacau sa beneficieze de fondurile europene, atât de importante in aceasta perioada de criza. Exista mai multe programe de finantare la care oamenii de afaceri din Bacau ar trebui sa apeleze si sa depuna proiecte pentru ca asigura finantarea nerambursabila intre 50% si 80% din costul total al proiectului“, a afirmat directorul general al societatii de consultanta. Odata cu demararea programelor de finantare europeana a venit momentul oportunitatilor pentru mediul de afaceri din judetul Bacau. Programele Uniunii Europene - Programul Operational Sectorial, Programul Operational Regional – acorda finantare nerambursabila pentru achizitionarea de cladiri, spatii pentru unitati de productie si chiar achizitionarea de utilaj tehnologic. IMM-urile pot aplica pentru crearea de noi unitati de productie, extinderea unei unitati existente pentru cresterea capacitatii de productie, diversificarea productiei unei unitati existente, achizitionarea de utilaje si echipamente.

                Sursa: Onesti Expres, 26 februarie 2009

Top 5 economic bacauan (21 - 27 martie)

Ziarul de Bacau, Sambata, 28 Martie 2009 Aceasta rubrica evidentiaza cele mai bune rezultate, cele mai importante actiuni si cele mai mari efecte pe care o societate comerciala, o organizatie sau o institutie, chiar si o personalitate sau alta, le-au obtinut s-au le-au produs pe parcursul unei saptamini in judetul Bacau. Facem, saptaminal, de simbata pina vineri, o selectie a celor mai importante evenimente
economice ori social-politice cu efect asupra dezvoltarii economice a judetului mai ales in aceasta perioada critica economic si financiar. Asadar, pentru perioada 21 - 27 martie:

1. Yakov Goldovskyi, Miroslav Dermendjiev si Ion Marian - Actioinarului majoritar, directorului general si liderului sindical de la Rafo Onesti, pentru argumentatia cu care l-au convins pe primul-ministru Emil Boc sa acorde sprijin rezolvarii problemelor rafinariei care tin de institutiile statului, la audienta din 23 martie de la Guvern, si sa analizeze oportunitatea acordarii unei garantii bancare rafinariei.
2. Consiliul Judetean Bacau - Pentru semnarea contractelor de finantare pentru reabilitarea si modernizarea, pe bani europeni, a drumurilor Oituz - Tirgu Ocna (13,24 km) si Caiuti Pralea (8,65 km). Valoarea proiectelor este de 34 de milioane de lei.
3. Primaria Bacau - Pentru cistigarea proiectului de amenajare a unui nou parc in zona Bazinului de inot. Proiectul are o valoare de 5,9 milioane de lei, din care 5 milioane vin de la Ministerul Mediului. Parcul se va intinde pe trei hectare.
4. ATE Bank - Pentru deschiderea celei de a 27-a sucursale din Romania in Bacau.
5. Lux Artim Onesti - Pentru accesarea unei finantari de 250.000 de euro, nerambursabili, din fondurile structurale europene. Societatea a lansat un proiect in valoare de 350.000 de euro pentru retehnologizare in domeniul sau - productia de mobilier.
(Petru DONE)