Catalog mobila la comanda Lux-Artim
Magazin de Mobila Lux-Artim
Proiectare mobilier la comanda Lux-Artim
Design interior Lux-Artim

Starea de bine

bucatarie onesti bacau luxartim

Lux-Artim - Interior pentru o stare de bine

Cand am facut primul foc, am ars lemne si betisoare din copaci, si ne-am incalzit la inima lui cu alti cativa copii, tacuti si mirati privind la focul curios si el de ochii nostri. Apoi, alaturi de cei mari am asistat la focuri mai vajnice, cu lemne mari, care trosneau si se crapau de cald ce la era.

Cand am facut prima noastra constructie din lemn, s-a daramat imediat: jucarii, casute, poduri peste paraiase, garduri, toti ne amintim o constructie esuata din copilarie. Asteptam sa ne facem mari, sa castigam deprinderea de a lucra cu lemnul.

Primul copac taiat, primul copac plantat, a lasat in noi un sentiment de atasare fata de materialul fibros si dur, din care facem atatea lucruri in viata noastra. Mirosul de lemn taiat, de aroma aspra de tanin al nucului, de parfum revigorant si umed al bradului, de arome acrisoare de salcie sau mesteacan, ne-au ramas in minte alaturi de senzatia de multumire alaturi de cei apropiati, familie sau prieteni.

Puterea lemnului si inimia lui calda s-a strecurat in casele noastre in tot ce avem si folosim: lemn pentru foc, lemn pentru casa, lemn pentru mobilier la comanda, lemn pentru jucarii. Il simtim ca aduce caldura si intimitate, confort si multumire.

In timp am castigat deprinderea, am stapanit lemnul, am adus amintirea la un loc cu jovialitatea.

Ne-am gandit cum sa refacem acea armonie protectoare, care ne inconjura in copilarie, cum sa aducem in casele noastre linistea interioara. Am inteles ca un design interior armonios, o casa in care sa uiti de grijile cotidiene, sunt esentiale pentru confortul nostru psihic. In felul acesta reusim sa pastram in interiorul casei noastre o stare de bine, care sa ne aminteasca de latura noastra umana: intoarcerea acasa.

In mobila la comanda pe care am creat-o am pus amintirea povestilor cu stejari batrani, am readus timpul inapoi din zilele cu odihna si bunici joviali. Cand vei deschide un sertar, vei simti loc de buna vointa si aducere aminte de prieteni, si ai sa ii chemi la tine.

In acelasi cadru, am facut posibila intalnirea intr-un spatiu intim si contemporan, unde afinitatile noastre se unesc in jurul unei mese pline de arome si povesti, fiecare mai savuroasa si mai interesanta, la intrecere cu bucatele din fata noastra. De aici ne luam puterea pentru o noua zi, din aceasta armonie interioara castigam un plus de vointa si rezistenta. Starea de bine este o senzatie care nu poate fi descrisa, ci doar perceputa prin multumirea noastra.